Влада стверджує, що на підстанції сталося коротке замикання / кадр з відео

На Челябінському тракторному заводі спалахнула потужна пожежа. Місцеві мешканці кажуть, що перед загорянням чули вибух, пише SHOT.

На опублікованих в мережі кадрах зафіксовано потужний спалах полум'я на вже палаючому об'єкті. За даними SHOT, це вибухнув масляний трансформатор - нібито через коротке замикання. 

На даний момент відкрите горіння на площі 40 квадратів вже ліквідовано. Інформація про постраждалих не надходила. Місцеві жителі повідомляють про перебої з електрикою і водою поруч із заводом.

Слід зазначити, що Челябінський тракторний завод є постачальником важливих комплектуючих для підприємств оборонного концерну "Уралвагонзавод". Зокрема він виробляє двигуни для танків Т-72, Т-90 "Прорив", бойової машини підтримки танків "Термінатор", самохідних артустановок "Акація", "Мста-С" і "Коаліція-СВ".

У 2023 році завод потрапив під українські та американські санкції за постачання комплектуючих для російської військової галузі.

Інші новини "руського міра"

Як писав УНІАН, російські мобики нарешті втомилися від участі в "СВО". Численні перехоплення телефонних розмов російських солдатів з рідними свідчать, що армія країни-агресора в основному тримається на страху і майже середньовічних репресіях.

На думку радника глави ОП України Михайла Подоляка, в цілому саме побудований зараз в Росії "табір" сталінського зразка є основним оплотом "СВО". Кремль користується тим, що перетворив росіян на покірну залякану масу, готову йти на смерть без питань і заперечень.

Вас також можуть зацікавити новини: