Активіста помістили в ізолятор / скріншот з відео

У Гатчині Ленінградської області активіст Володимир Шипіцин провів пікет на підтримку кримських татар, але тепер йому «шиють» напад на співробітника правоохоронних органів.

Про це повідомляє «Медиазона» з посиланням на адвоката Антона Юпанова.

«Йому закидають, що він пластиковою трубкою від прапора вдарив співробітника поліції по голові», - уточнив адвокат.

Відео дня

Читайте такожПоловина росіян не знає, як виглядає прапор РФ

Однак на кадрах видно, як поліцейський тягне активіста за руку, в результаті чого чоловік з прапором в руках падає. Поліцейський продовжує його тримати і нахиляється, коли матерія прапора зачіпає його кепку.

Тепер активіст поміщений в ізолятор тимчасового тримання, відносно нього порушено кримінальну справу.

На акцію прийшли противники кримінального переслідування кримських татар. Шипіцин стояв із плакатом «Свободу в'язням "справи Хізб ут-Тахрір». Чоловік поміщений в ізолятор тимчасового утримання.

Довідка УНІАН. Рустема Емірусеінова, Ескендера Абдулганієва і Арсена Абхаірова затримали 14 лютого 2019 року в Красногвардійському районі окупованого Криму. Їх обвинувачують в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", яка в РФ названа терористичною і заборонена, але не заборонена на території України.

9 жовтня російські слідчі завершили слідчі дії у справі. Після цього сторони почали ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

11 грудня російська прокуратура вручила обвинувальний висновок у остаточній редакції фігурантам червоногвардійської групи "справи "Хізб ут-Тахрір". Справу передано до Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону для розгляду по суті.

27 грудня суд у Ростові-на-Дону на півроку продовжив арешт фігурантів красногвардійської групи.

15 січня 2020 року їх етапували з окупованого Росією Криму до Ростова-на-Дону.