Російський журналіст попередив, що колони "Вагнера" поїдуть на Москву / фото Міноборони Білорусі

Так званий "марш справедливості" Євген Пригожина може повторитися, але вже з території Білорусі. У Москві створюють армію з Росгвардії, щоб протистояти ПВК "Вагнера".

"Якщо розглядати головне протистояння, то це Путін-Пригожин. Скажімо, Путін-Шойгу-Герасимов проти Пригожина, а Пригожин – породження спецслужб, перш за все ФСБ. У цій конфронтації Пригожин як мінімум не програв. Ці два мафіозі розійшлися і кожен залишився при своєму. Ну так, Пригожина позбавили озброєння, але це справа наживна. Ну так, Пригожина залишили без фінансування, але не повністю. Його відправили до Білорусі створювати другу армію світу. Зараз це виглядає дуже смішно, але добре сміється той, хто сміється крайнім. Невідомо, як буде сміятися Путін, коли почнеться смута і Пригожин до цього часу зуміє зростися з білоруською армією", - розповів російський опозиціонер, соціолог та журналіст Ігор Яковенко.

За його словами, самостійно Пригожин не представляє якоїсь серйозної військової небезпеки для України або Європи, а ось для Росії цілком можливо.

"Якщо йому вдасться здійснити якийсь симбіоз з білоруською армією, то я думаю, що існує серйозна загроза, що в разі смути можливе повторення "маршу справедливості" на Москву, але вже з території Білорусі, де не буде перепони у вигляді Оки. Путін, звичайно, не сидить склавши руки, він готує першу армію в Росії, намагаючись всіляко накачати Росгвардію бронетехнікою, танками, авіацією. Вона дійсно стає першою армією в Росії, більш боєздатною, ніж окупаційне 400-тисячне угруповання, яке зосереджене в Україні", - підсумував експерт.

ПВК "Вагнер" в Білорусі - останні новини

Після нетривалого бунту Євгена Пригожина ПВК "Вагнер" наприкінці червня почали прибувати до Білорусі. За даними групи "Беларускі Гаюн", вночі 19 липня в напрямку Бобруйська рухалася вже сьома колона "вагнерівців" з 50 одиниць техніки.

У свою чергу спікер ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що станом на 22 липня у Білорусі вже знаходяться приблизно 5 тисяч найманців.

Вас також можуть зацікавити новини: