На сервері доступні не тільки фотографії, але і персональні дані / www.wien.info

Мільйони фотографій інтимного характеру опинилися у відкритому доступі через уразливість в системі безпеки додатка Jack'd - сервісу знайомств для геїв.

Про це повідомляє BBC.

Доступ до фотографій може отримати через браузер будь-хто, кому відомо про уразливість, навіть якщо у нього немає облікового запису в Jack'd.

Відео дня

Читайте такожFacebook можуть оштрафувати за передачу особистих даних користувачів

Користувачі програми можуть додавати до свого профілю фотографії з позначкою "особисті", при цьому передбачається, що ці фото будуть доступні лише певним людям за вибором самого користувача. Однак, додані фотографії завантажуються на відкритий веб-сервер і фактично опиняються у відкритому доступі.

Як пише інтернет-видання Ars Technica, на сервері доступні не тільки фотографії, але і персональні дані, у тому числі і відомості про місцезнаходження користувачів додатку.

На початку цього тижня голова компанії Марк Джіроламо сказав Ars Technica, що уразливість буде ліквідована до четверга, 7 лютого. Керівництво компанії поки ніяк не коментувало цю ситуацію.

Відзначається, що додаток Jack'd було завантажено через Google Play більше п'яти мільйонів разів.

Як повідомляв УНІАН, у мережі поширилася велика база крадених даних, складена з 2,2 мільярда унікальних логінів і паролів користувачів.