Коти реагують на свої імена, пов'язуючи їх з винагородою / pexels.com

Вчені виявили, що коти знають, як їх насправді звати. І це змушує деяких власників домашніх тварин думати, чи умисне їхній улюбленець ігнорує їх. Дослідники у Японії спостерігали за 78 домашніми котами. За одними з них проводили спостереження у них вдома, а за іншими – в кафе, де вони живуть. Під час чотирьох різних експериментів власники й вчені називали імена котів, а також інші іменники з аналогічною ритмікою і довжиною.

Читайте такожВчені пояснили, чому людям хочеться несамовито гладити і обіймати милих пухнастих тварин

Якщо кіт нявкав або повертав голову чи вуха, вчені фіксували як факт, що тварина впізнала своє ім’я, пише Newsweek. Щоб переконатися, що кіт не реагує на будь-який звук, дослідники говорили різні слова до тих пір, поки тварина не припиняла звертати на них увагу. А потім несподівано називали котяче ім’я, спостерігаючи за реакцією.

Відео дня

«Ми дійшли висновку, що коти можуть розрізняти зміст людських висловлювань на основі фонемних відмінностей», - зауважили автори дослідження.

Читайте такожКоти vs охорона: у мережі стежать за "війною" пухнастиків, яких не пускають до музею (відео)

Втім, коти, які живуть у кафе, виявилися нездатними відрізнити своє ім’я від імен інших тварин із закладу. Вчені дійшли висновку, що коти, вірогідно, виділяють своє ім’я з-поміж інших слів, тому що коли воно звучить вони часто отримують їжу або з ними граються. Але тварини з кафе реагують на всі імена, тому що люди з різними й голосами часто пригощають їх. Тому вони асоціюють з винагородою кожне котяче ім’я в закладі.