Ілюстрація \ REUTERS

Після декількох років юридичної битви британка виграла суд у компанії Apple і нарешті отримала доступ до облікового запису свого покійного чоловіка і особистих даних, які зберігаються в хмарному сервісі.

Читайте такожApple скасувала виробництво бездротової зарядки AirPower - ЗМІ

Як зазначає Daily Mail, Рейчел Томпсон - одна з багатьох, чиї найближчі родичі раптово померли або загинули, і кому з практичних чи сентиментальних міркувань потрібні фотографії, документи та інші дані, що зберігаються в хмарному сервісі або на пристроях, доступ до яких має тільки власник облікового запису, передає Бі-бі-сі.

Відео дня

Після трьох років судових засідань і тисяч фунтів, витрачених на процес, Томпсон отримала рішення суду, що вимагає від Apple дати їй доступ до аккаунту покійного чоловіка і фотографій, що зберігаються в хмарі.

Її адвокат Метт Хімсворс зазначив в інтерв'ю виданню, що це найважливіше рішення, тому що якщо раніше після смерті людини її фотографії, документи, листи виявлялися у спадкоємців або родичів, то тепер вони зберігаються в хмарі і доступ до них отримати неможливо. Юрист зазначив, що необхідно внести зміни в закони, які будуть відповідати віянням часу і дозволять спадкоємцям отримувати доступ до даних та облікових записів покійних без таких складнощів в загальноустановленому порядку.