З 7 по 10 січня в Лас-Вегасі традиційно проходить найбільша в світі виставка споживчої техніки та електроніки CES-2020. На виставці компанії та стартапи показують гаджети, які тільки готуються до випуску у світ.

УНІАН зібрав топ незвичайних і вражаючих гаджетів, представлених на CES в цьому році.

Читайте також"Розумні" підгузники і подушка від хропіння: 11 цікавих новинок CES

Робот, що подає туалетний папір

Компанія Procter&Gamble презентувала двоколісного робота RollBot. Він може доставити користувачу новий рулон туалетного паперу, коли це необхідно. Викликати його можна за допомогою фірмового додатка на смартфоні.

Розумний сонцезахисний козирок

Bosch презентував "розумний" сонцезахисний козирок Virtual Visor для тих, хто за кермом. Прозорий РК-дисплей підключається до камери спостереження в салоні авто. Він визначає положення очей водія і затемнює тільки ту частину, через яку сонце може світити йому в очі.

Велосипед на сонячній енергії

Французький стартап Wello презентував триколісний велосипед, який працює на сонячних панелях. Він поміщається на велодоріжках і для нього не потрібні права. Максимальна швидкість - 40 км/год, вартість - близько 7 тисяч євро.

Невидима клавіатура SelfieType

Компанія Samsung презентувала "невидиму" клавіатуру SelfieType. Для цього використовується фронтальна камера та робота штучного інтелекту. SelfieType аналізує рухи пальців та перетворює їх в натискання на QWERTY-клавіатурі.

"Розумна" піжама для літніх людей

Японська компанія Xenoma презентувала піжаму для контролю за здоров'ям літніх людей. Вона стежить за тиском, пульсом і частотою дихання людини, а також за температурою тіла. При падінні або іншому випадку костюм автоматично посилає тривожний сигнал родичам на смартфон.

Електромобіль в стилі "Аватар"

Mercedes-Benz презентував електромобіль Vision AVTR. Авто є втіленням ідеї екології та взаємодії пасажирів з авто, як з живим організмом. Розробники відзначають, що на незвичайну естетику їх надихнули саме симбіотичні відносини героїв фільму «Аватар». На дисках можна побачити підсвічування у вигляді пелюсток квітки, а на даху - "луску". Vision AVTR отримав повнокероване шасі, тому може рухатися не тільки вперед, але і вбік під кутом 30°.

Як повідомляв УНІАН, в Японії створили "розумний" одяг для собак, який визначає їхній настрій. Пристрій допоможе власникам тварин краще зрозуміти своїх вихованців.