Спалах у небі 19 квітня 2023 / скріншот

В Україні ввечері 19 квітня о 21:57 сталася "високоенергетична акустична подія". Вона, ймовірно, пов'язана з входом космічного тіла в щільні шари атмосфери.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю при космічному агентстві України:

"19 квітня 2023 року о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами ГЦСК на території України зареєстрована високоенергетична акустична подія. Розрахункове місце епіцентру вибуху розташоване у Київській області".

Решта інформації уточнюється. У мережі - ажіотаж довкола цього коментаря центру спецконтролю. Багато юзерів не розуміють, про що йдеться.

Українські фахівці пояснили загадкові спалахи в небі над Києвом та областю

Спалахи в небі над Києвом та областю ввечері 19 квітня 2023 року

Ввечері 19 квітня у небі над Києвом та у регіоні бачили яскраві спалахи. Після цього було чути глухий звук вибуху. На той момент повітряну тривогу у столиці та в Київській області не оголошували, сирени завили після звуку вибуху.

Спалахи пов'язують або з падінням метеорита, або супутника NASA. Інформацію щодо супутника, яка з'явилася одразу, вже спростували.

Українці миттєво почали постити меми на тему спалахів у небі, багато хто почав писати про "вторгнення прибульців" та "початок контрнаступу ЗСУ з космосу".

Автори проекту Alpha Centauri заявили, що об'єкт, який впав біля Києва, – болід (метеор).

Вас також можуть зацікавити новини: