Археологи натрапили на стародавні фрагменти кераміки / фото facebook.com/bayuk.viktor

У Луцьку археологи знайшли фрагменти кераміки ранньозалізного часу, які стали справжнім відкриттям.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів науковий співробітник охоронної археологічної служби України Віктор Баюк.

"Знахідки імовірно належать до скіфського періоду, що датується серединою I тисячоліття до нашої ери, – зазначив він. – На даний час підтверджено заселення первісного вододільного пагорба між Стиром та Сапалаївкою та необхідність археологічного супроводу робіт в межах історичного ядра міста Луцька".

За його словам волинська археологічна експедиція провела наукову експертизу в центральній частині міста Луцька по вулиці Ярощука, 12.

Археологи натрапили на стародавні фрагменти кераміки / фото facebook.com/bayuk.viktor

"Лучанами віддавна маркувалась ця територія по цікавому зразку садиби періоду Волинського воєводства, знесеній у квітні 2021 року. Археологічно, згідно чинного Історико-архітектурного опорного плану міста Луцька, ця територія відноситься до Зони охорони археологічно цінного культурного шару II категорії", – розповів науковець.

За його словами, археологи прослідкували первісну топографію ділянки, стратиграфію культурного шару, виявили матеріали ранньомодерного, пізньосередньовічного та давньоруського часів.

Читайте такожГробниці з воїнами та кіньми: археологи розкопали поховання стародавнього клану у КитаїРаніше повідомлялося, як археологи знайшли золотий перстень із зображенням Ісуса та сотні стародавніх монет.

Вас також можуть зацікавити новини: