Робот здатен витримувати надвисокі температури / скріншот

У Китаї представили нового робота для допомоги тим, кому доводиться працювати у вкрай небезпечних умовах, зокрема, вогнеборцям.

Робот здатен витримувати надвисокі температури й гасити полум'я ледь не в самому його епіцентрі, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожМаск анонсував робота-гуманоїда Tesla Bot (фото)

Розробники стверджують, що цей залізний помічник може бути вкрай корисним, коли є загроза хімічних викидів та повторних вибухів.

Хоча робот керується дистанційно, у нього вживлена спеціальна програма, яка здатна самостійно оцінювати ризики й розпізнавати небезпеку.

"Робот може працювати безперервно добу і цілком може замінити зусилля десятка вогнеборців", - йдеться в сюжеті.

Коштує роботизований помічник 100 тисяч доларів.

Які роботи ще придумали китайці

В одному з міст китайської провінції Хебей на вулиці запустили роботів-поліцейських. Вони здатні розпізнавати людей і оснащені штучним інтелектом. Такі "копи" працюють за трьома основними напрямками: патрулюють вулиці, працюють на місці ДТП, допомагаючи підтримувати там порядок, а також надають інформацію живим поліцейським із вбудованої бази даних.

Ще одним китайським винаходом став робот-будівельник, перший з яких нещодавно зійшов з конвеєра. Його використовуватимуть для будівництва лінії метро в місті Гуанчжоу. Завдяки купі датчиків, камер, і технології позиціювання Beidou робот може робити вимірювання з точністю до 10 міліметрів.

Також в Китаї є і роботи-бібліотекарі. Вони допомагають читачам знаходити потрібні книги. Іноді їхнє бажання допомогти настільки велике, що ці роботи можуть навіть посваритися між собою.

А ще в цьому році китайська компанія Ubtech Robotics представила версію свого двоногого робота-гуманоїда на ім'я Walker X. Він створений за образом людського тіла - з руками, ногами й головою. Зріст Волкера 130 см, а важить він 63 кг. Робот вміє брати предмети, стискати їх, робити масаж, а ще відкривати кришку від пляшки і наливати напій. Цей "малюк" може скласти чудову компанію самотнім людям і тим, хто вирішив самоізолюватись через пандемію, запевняє виробник.

Вас також можуть зацікавити новини