Терещенко помер 12 березня / фото facebook.com/ot.profile

Заслужений журналіст України, ведучий UA:Перший Олесь Терещенко помер у 43 роки після довгої боротьби з онкозахворюванням.

Про це повідомив очільник Суспільного Зураб Аласанія, передає "Громадське". За його словами, Терещенко помер увечері 12 березня.

Читайте такожПомер відомий український телеведучий (фото)

Відео дня

"У нього було прохання, аби його поховали або поруч з батьком на кладовищі на Нивках, або це буде "Байкове", — сказав Аласанія.

Похорон Терещенка має відбутися 14 березня. "Він мужньо і довго боровся, жодного разу не скиглив. Йому допомагали не тільки Суспільне, але і колеги з "1+1", — додав очільник НСТУ.

За словами Зураба Аласанії, у Терещенка були плани на 2018-й рік щодо нового проекту на Суспільному, він планував повернутися на екрани після одужання.

Архієпископ Обуховський Іона (Черепанов) повідомив на своїй сторінці у Facebook, що обряд відспівування відбудеться у Свято-Троїцькому Іонинському монастирі 14 березня.

У повідомленні телеканалу UA:Перший у Facebook йдеться, що Олесь Терещенко помер 12 березня о 18.40. "Олесь боровся з онкологічним захворюванням, проходив курси хіміотерапії і, попри складну хворобу, не втрачав оптимізму та віри, що зовсім скоро повернеться на екрани з програмою "Про головне" на UA:Перший", - зауважили на телеканалі.

Свого часу Олесь Терещенко був ведучим програми ТСН на телеканалі "1+1", а згодом очолив відділ міжнародних новин. В останні роки працював на національному телебаченні - каналі UA:Перший. Олесю Терещенку було 43 роки.