Гуцуляк встановив рекорд / Фото kurs.if.ua

На Прикарпатті зафіксували новий рекорд України з фридайвінгу. Як повідомили УНІАН у «Національному Реєстрі Рекордів» сьогодні, 13 березня у місті Коломия Івано-Франківської області 38-річний коломийський адвокат Олексій Гуцуляк на затримці дихання і без гідрокостюма проплив під кригою міського озера 61 метр і встановив рекорд України.

Читайте такожУкраїнка з найбільшими грудьми стала учасницею популярного шоу (фото)"Незважаючи на те, що вода для встановлення рекорду була небезпечно каламутною, Олексій після кількамісячних тренувань, справився з цією проблемою", - зауважили експерти "Національного Реєстру Рекордів".

На озері через кожні 10 метрів були вирубані ополонки, щоб плавець міг у будь-який момент виплисти. Його підстраховували лише мотузкою. Сьогодні коломиянин побив власний рекорд України з запливу під кригою на 40 метрів. Сам заплив тривав півтори хвилини. Переможцю вручили відповідний сертифікат про "Рекорд за максимальну відстань запливу під кригою на затримці дихання".

Відео дня

Як повідомляв УНІАН у 2013 році Олексій Гуцуляк встановив рекорд з найтривалішого перебування людини без одягу під снігом тривалістю 60 хвилин 8 секунд.

Довідка УНІАН. Фридайвінг (англ. Freediving, від англ. free — вільно та англ. dive — пірнати) — підводне плавання із затримкою дихання (апное). Цю найдавнішу форму підводного плавання досі практикують як зі спортивною, так і з комерційною метою.