Призов буде тривати до 31 травня / фото Сайт президента України

В Україні сьогодні, 2 квітня, почався призов на строкову військову службу.

Про це в коментарі УНІАН повідомив начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Олексій Чернобай.

«Сьогодні (2 квітня) розпочинається призов на строкову військову службу, який буде тривати до 31 травня», - сказав він.

За словами Чернобая, у квітні-травні призову на строкову військову службу підлягають понад 15 тисяч громадян України віком від 20 до 27 років.

Зокрема, до ЗСУ будуть направлені 8 тис. 990 осіб, до Держслужби транспорту - 1 тис., до Нацгвардії - 4 тис., до Держприкордонслужби - 1 тис. 200 осіб.

Читайте такожПорошенко підписав указ про звільнення в запас військових строкової служби

Загалом, за його словами, обсяг видатків необхідних для проведення призову становить 61,6 мільйонів гривень.

Як повідомляв УНІАН, 15 лютого президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році.

В указі визначено на 2018 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: квітень – травень та жовтень - листопад.

Кабінет міністрів 21 березня затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу у квітні-травні, та обсяги видатків для проведення весняного призову.

Раніше повідомлялося, що під час осіннього призову на строкову службу було зафіксовано близько 70 відсотків неявки призовників до військових комісаріатів.