МОН нагадало, що Україна не визнає дипломи з окупованих територій / фото УНІАН

Міністерство освіти і науки наголошує, що в Україні та інших країнах світу не визнають будь-які освітні документи, видані на окупованих територіях Донецької і Луганської областей та АР Крим.

Відповідне роз’яснення опубліковано в понеділок на сайті Міністерства "у відповідь на численні звернення громадян".

Водночас відзначається, що студенти, які почали навчання до 2014 року в закладах вищої освіти України на території Донецької та Луганської областей, що опинилась під окупацією Росії, можуть продовжити навчання у будь-якому виші України. Порядок поновлення визначений в наказі МОН від 19 січня 2017 року.

Відео дня

Читайте такожУ 2017 році до вишів за спрощеною процедурою без ЗНО вступило 1550 переселенців

Студенти, які проходили навчання після 20 лютого 2014 року в системі вищої освіти на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя, можуть пройти в українських вишах атестацію для визнання здобутих кваліфікацій, результатів навчання та періодів навчання. Порядок атестації визначений в наказі МОН від 19 травня 2016 року.

Також у МОН нагадують, що вступники з окупованих територій Донбасу і Криму, які хочуть здобути українську освіту, можуть вступити до переміщених або уповноважених закладів вищої освіти за спрощеною процедурою.

Для цього на базі зазначених вишів діятимуть освітні центри – планується, що цього року вони працюватимуть з 19 червня до 30 вересня.