Ілюстрація / REUTERS

Військова прокуратура Центрального регіону України затримала керівника Білоцерківського військторгу, яка перебувала у розшуку, за розтрату понад 1,3 млн грн.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України.

Читайте такожНа Житомирщині намагалися незаконно продати через інтернет майже 200 одиниць бронетехніки, зокрема БТР і БМП (фото)

Відео дня

"Слідством з’ясовано, що у листопаді – грудні 2014 року колишня тимчасово виконуюча обов’язки директора ДП МОУ «Білоцерківській військторг» безпідставно перерахувала кошти ввіреного їй підприємства в розмірі понад 1,3 млн грн на рахунки фіктивних підприємств за нібито надані ними консалтингові послуги в юридичній сфері. 29 січня 2018 року правопорушниці було повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України та у зв’язку із її переховуванням від органу досудового розслідування оголошено в розшук", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні, 27 квітня, в ході проведення санкціонованого судом обшуку житлового приміщення з метою встановлення місцезнаходження розшукуваної особи слідчими військової прокуратури Центрального регіону України спільно з оперативними працівниками карного розшуку Білоцерківського відділу поліції ГУНП в Київській області підозрювану було затримано.

Наразі проводяться передбачені планом розслідування слідчі дії. Подано клопотання слідчому судді про обрання підозрюваній запобіжного заходу – тримання під вартою.

Згідно з ч. 5 ст. 191 КК України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем", якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.