похорон невыдомы быйцы запорыжжя / 061

За час проведення АТО на Донбасі загинули 1 тис. 252 українських військових.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в Чугуєві Харківської області, виступаючи перед військовими, сказав президент України Петро Порошенко.

Він підкреслив, що протягом 2014 року українська армія змогла відродитися, але при цьому зазнала втрати.

Відео дня

“Ми понесли втрати. 1 252 тис. вояків загинули, майже 3 тисячі поранені", - сказав Порошенко.

Президент також зазначив, що, незважаючи на втрати, українські військові змогли зупинити просування найбільшої на континенті російської армії.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко прибув з робочою поїздкою до Харківської області. Літак президента о 13.20 приземлився на Чугуївському аеродромі.

Порошенка супроводжують міністр оборони України Степан Полторак, керівництво Генштабу ЗСУ та Адміністрації президента, державного концерну "Укроборонпром".

На військовому аеродромі в Чугуєві Порошенко привітає військовослужбовців з Днем Збройних Сил України і візьме участь в урочистій церемонії передачі в зону АТО більше 100 одиниць відновленої і модернізованої військової техніки.

Крім того, Порошенко з нагоди Дня Збройних Сил нагородить військовослужбовців знаками відзнаками.

Збройним силам України сьогодні буде передано близько 100 одиниць танків "Булат", Т-64 БВ, Т-72, бронетранспортерів 4Е ("Буцефал"), БТР-3Е-1У, самохідних артилерійських установок 2С-1, вантажних автомобілів КрАЗ, вертольотів Мі-8 та Мі-2.

Найближчим часом вся техніка буде спрямована в зону АТО.