Кирило Островський, ігноруючи червоний сигнал світлофора, наїхав на дівчинку / фото УНІАН

Шевченківський районний суд міста Києва почав розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою водію Hummer Кирилу Островському, який на смерть збив 10-річну дитину на пішохідному переході.

Як передає кореспондент УНІАН, в залі засідань перебувають близько 20 молодиків, які відмовилися сказати журналістам, хто вони такі. Островський перебуває у скляній клітці.

Читайте такожЗМІ дізналися подробиці про сім'ю дівчинки, яка загинула під колесами Hummer в Києві

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 24 липня водій автомобіля Hummer Кирило Островський, ігноруючи червоний сигнал світлофора, на бульварі Лесі Українки в Києві здійснив наїзд на 10-річну дівчинку, яка переходила дорогу на регульованому пішохідному переході.

Від отриманих травм дитина померла в кареті швидкої медичної допомоги.

Водія затримали. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ст. 135 ККУ (залишення у небезпеці).

Як повідомила речник прокуратури Києва Надія Максимець, Островський відмовився надати біологічні зразки, які від нього вимагали для проведення експертизи на вміст алкоголю та наркотичних речовин у крові.