Ілюстрація REUTERS

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак повідомив, що будівництво Російською Федерацією загородження на адмінмежі Криму з Україною жодним чином не змінює статусу півострова.

Таку думку він висловив в ефірі "112 Україна". За його словами, подібними діями з боку РФ місцеве населення намагаються переконати, що з Кримом вже всі питання вирішені, що там уже облаштовано кордон й жодних змін не буде.

"Це більше для внутрішнього споживання, оскільки для України це не має ніякого значення та жодним чином не змінює статусу півострова", - заявив Гримчак.

Відео дня

Читайте такожЗ початку окупації в Криму викрадено 44 людини - правозахисники

Він зазначив, що Міністерство закордонних справ України направить ноту протесту в зв'язку з цим інцидентом.

"Я думаю, що обов'язково будуть ноти нашого МЗС, тому що ми все це робимо. Хоча Росія відмовляється на це реагувати, але з точки зору міжнародного права ми весь час повинні нагадувати і потім доводити, що ми неодноразово намагалися домовитися мирним шляхом, але країна-окупант не реагує на заяви, які ми робимо. Це і питання призовів громадян України, які мешкають на окупованій території, це питання зміни демографічного складу Криму й багато інших", - розповів заступник міністра.

Гримчак висловив думку, що зведення загородження на адмінмежі з Кримом, є "досить дивним рішенням", тому що Крим – це півострів і підходів до нього величезна кількість.

Він також повідомив, що наразі Україна не подає електроенергію на анексований півострів.

Раніше повідомлялося, що окупанти завершили будівництво масштабного інженерного загородження на кордоні з Україною, на півночі анексованого Росією Криму.