15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав предстоятеля єдиної помісної Православної церкви / фото УНІАН

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що Об’єднавчий собор представників українських православних церков, що відбувся в Софії Київській 15 грудня, проходив дуже тяжко й «висів на волосині».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під божественної літургії у Михайлівському соборі у Києві.

«Я не знаю, чи знаєте ви, як проходив тяжко собор в Софії 15 грудня, але собор проходив дуже тяжко і на волосині він висів. Могло нічого і не відбутися, але нашими загальними зусиллями ми подолали це», - зазначив Філарет.

Відео дня

Читайте такожУкраїна зі створенням ПЦУ розірвала останні пута Москви - Порошенко

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.