Заяву активіст подав ще 27 грудня / facebook.com/uakateryna

Адвокат Масі Найєм поскаржився до Державного бюро розслідувань на генерального прокурора Юрія Луценка через те, що генпрокурор нібито розголосив дані досудового слідства у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це 25 січня Найєм написав на своїй сторінці у Facebook.

Заяву до ДБР про розголошення Луценком даних досудового слідства у справі Гандзюк активіст подав ще 27 грудня.

Відео дня

Читайте також"Вона ж своя... - Похер": організатор вбивства Гандзюк Торбін знав, що вона допомагала його батальйону - батько активістки

«З початку слідчий ДБР вирішив порушити норми чинного законодавства, відмовивши вносити відповідні відомості в ЄРДР. Тепер норми КПК вирішив порушити суддя. Є підозра, що до блокування реєстрації заяви про кримінальне правопорушення про розголошення даних досудового розслідування генпрокурором Ю. Луценком причетна перша заступниця голови ДБР Варченко О», - написав Найєм.

Оскільки заяву не зареєстрували, активісти подали на ДБР скаргу в Печерський суд.

«Розгляд призначили на 28.02, що порушує передбачений КПК України строк у 72 години. Суддя - Батрин О.В. Відтак вирішив подати до ВРП скаргу на суддю з метою притягнення її до дисциплінарної відповідальності за невжиття заходів щодо розгляду скарги протягом строку, встановленого законом», - наголосив адвокат Масі Найєм.

Читайте такожВ ГПУ розповіли, коли оголосили в розшук ймовірного організатора вбивства Гандзюк

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком понад 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебувала на лікуванні в Київському міському опіковому центрі.

Поліція кваліфікувала напад на чиновницю як замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк були затримані шестеро осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину. Під вартою утримують Сергія Торбіна і Микиту Грабчука, решті - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобових домашніх арештів.

4 листопада Гандзюк померла.

5 листопада у прес-службі МВС повідомили, що поліція передала справу щодо виконавців нападу на Гандзюк до СБУ, яка займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному у замовленні злочину Торбіну нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. Сам Паламарчук назвав «маячнею» звинувачення у його можливій причетності до замаху на активістку. Він також заявив, що звільнив Павловського.

12 листопада суд до 3 грудня арештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється у співучасті у вбивстві Гандзюк.

3 грудня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників вбивства Гандзюк.

4 грудня Луценко заявив, що у справі про вбивство громадської активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін.