У Павла Гриба з'явилися симптоми інших захворювань / скрін відео

Українцю Павлу Грибу, якого судять в Росії за начебто підбурювання школярки до теракту, терміново потрібна складна операція, його стан здоров'я різко погіршився.

Також у Павла з'явилися симптоми інших захворювань, повідомив його батько Ігор Гриб виданню Настоящее время.

Читайте такожРосія не пустила українського консула до політв'язня Гриба, який терміново потребує меддопомоги

"На цих аналізах, які зроблені російськими медиками, український професор Василь Притуло, який Павла лікує з самого дитинства, зробив медичний висновок щодо прогресування хвороби Павла. У Павла зараз з'явилися нові хвороби, [такі] як початкова стадія цирозу печінки. Коли він вчора був у невропатолога, то невропатолог сказав, що у нього є симптоми хвороби Альцгеймера. Дружина сказала, що лікар був шокований станом його здоров'я", - розповів батько політв'язня.

Ігор Гриб нагадав, що в 2017 році перед тим, як Павла викрали, він готувався до операції.

"Більш ніж півтора року він перебуває за ґратами. Там, де його били, де над ним знущалися, там де постійний психологічний тиск, нелюдські умови. А я хочу всім нагадати, що він інвалід з дитинства. Якщо зараз терміново не зробити операцію, він просто помре", - сказав Ігор Гриб.

Відео: currenttime.tv

Як повідомляв УНІАН, про затримання Павла Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року, коли про це заявив його батько, на той момент член громадської ради Держприкордонслужби України Ігор Гриб. За словами батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина мала приїхати на зустріч з Росії.

Читайте також"Били по ногах і в живіт, знімали це на відео": Павло Гриб розповів, як його затримували у Білорусі

7 вересня 2017 року стало відомо, що Гриба утримують в слідчому ізоляторі в Краснодарі. Російські слідчі звинувачують юнака в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі. У Грибатяжке вроджене захворювання - портальна гіпертензія, йому необхідно щоденне специфічне лікування. Влада Росії відмовилась надати дозвіл українським лікарям на відвідування й огляд українця в СІЗО. За даними МЗС, належного лікування юнак не отримує.

7 листопада 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд вкотре на 6 місяців продовжив термін утримання Гриба під вартою.

23 листопада 2018 року на судовому засіданні свідок сторони обвинувачення змінила свідчення на користь Гриба. Подруга Єршової частково відмовилася від своїх попередніх свідчень і заявила, що Гриб не обговорював з Єршовою плани теракту, і політика не була основною темою їхніх розмов.

12 грудня 2018 Грибу в суді стало погано. Лікарі швидкої допомоги, які приїхали за викликом, заявили про необхідність обстеження Гриба. Засідання суду було перенесено на 21 грудня 2018 року, а обстеження так і не було проведено.