Інтронізація митрополита Київського і всієї України Єпіфанія відбудеться 3 лютого / фото УНІАН

У Елладській (Грецькій), Болгарській та Грузинській помісних православних церквах розпочався процес розгляду питання визнання Православної церкви України (ПЦУ).

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій (Зоря) під час круглого столу в Києві.

«В Грецькій церкві (Елладській) це питання було розглянуто вузьким складом синоду і винесене на засідання Архієрейського собору», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожМінкульт змінить назву колишньої УПЦ МП в разі її відмови зробити це самостійно

«В Болгарській церкві синод розглядав це питання: вісім членів синоду проголосували «за», сім проросійськи налаштовані проголосували «проти», тому це питання передано в Канонічну комісію до наступного розгляду», - додав Зоря.

Крім того, за словами архієпископа, в Грузинській церкві синод розглядав це питання і відклав його на наступне засідання.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Інтронізація митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться о 9.00 у неділю, 3 лютого 2019 року, під час божественної літургії у Соборі Святої Софії Київської.