Затриманих у Тбілісі українців випустили з-під варти / Facebook, Семен Семенченко

Тбіліський суд змінив запобіжний захід українцям, яких затримали в Грузії на початку грудня минулого року. Українські громадяни вийшли з-під варти під заставу.

Про це в Facebook повідомив народний депутат Семен Семенченко.

Читайте такожЄСПЛ зобов’язав Росію виплатити громадянам Грузії 10 мільйонів євро

Відео дня

«Тбіліський суд прийняв рішення змінити запобіжний захід українським добровольцям і волонтерам заарештованим 2 грудня 2018 року по звинуваченню в зберіганні зброї і підготовки «озброєних проовокацій під час протестів грузинської опозиції після виборів Президента Грузії», - зазначив він.

За словами депутата, вищезгадані «збройні провокації» виявилися фейком.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня минулого року в Тбілісі в готелі "Альянс" затримали 6 громадян України. Також поширювалася інформація про затримання колишнього військовослужбовця Грузії Луки Чхетії, який воював на сході України. Його родина стверджувала, що Чхетія приїхав, щоб бути присутнім на акції опозиції. Його затримання вони пов'язують з політичною розправою.

Затриманим висунули обвинувачення за статтею «незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухової речовини або вибухового пристрою групою осіб».

Затримання співпало з масовими протестами опозиції у Грузії. 2 грудня у Тбілісі організували масові протести проти результатів виборів президента, на яких перемогла підтримувана чинною владою кандидатка. На противагу цьому мітингу на вулиці також вийшли його противники, які виступили за чинну владу та новообрану президентку.