Мангеру оголосили підозру в організації вбивства / www.facebook.com/gandziukgate

Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав генпрокурор України Юрій Луценко.

"Громадянину Мангер В. М. оголошено підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк", - заявив він.

Крім того, генпрокурор розмістив у соцмережі фотознімок повідомлення про підозру, в якому вказується, що заступник генерального прокурора Юрій Столярчук, розглянувши матеріали досудового розслідування та встановивши наявність достатніх доказів для повідомлення про підозру особі у вчиненні кримінального правопорушення, повідомив Мангеру, 27.04.1970 року народження, уродженцю міста Києва, громадянину України, голові Херсонської обласної ради, про те, що він підозрюється в організації вбивства, тобто умисного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п. 11, п. 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком більш 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебувала на лікуванні в Київському міському опіковому центрі. 4 листопада вона померла.

Читайте такожРани на все тіло та спалене волосся: батько Гандзюк показав фото доньки з лікарні

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано п'ятьох осіб. Зараз під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

5 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному Торбіну нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

12 листопада суд заарештував Павловського.

21 січня 2019 року в СБУ заявили, що підозрюваний в організації вбивства Гандзюк Олексій Левін (справжнє прізвище - Москаленко) оголошений в міжнародний розшук.

31 січня голова Херсонської облради Мангер заявив про призупинення свого членства в партії ВО «Батьківщина» на час розслідування справи про вбивство Гандзюк.