9 лютого поліцейські затримали та побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?" / facebook.com/Сергій Мазур

В поліції розцінюють як погрозу насильством збір персональних даних про спецпризначенців, які побили активістів під Подільським управлінням поліції у Києві 9 лютого.

Про це у своєму дописі в соцмережі Facebook повідомив волонтер Роман Сініцин.

Читайте такожСлідчі ДБР допитали у справі про побиття активістів С14 свідків, потерпілих і поліцейських

Відео дня

«За постік про грошову винагороду за ПІБ і домашню адресу співробітників поліції, які брали участь у жорсткому побитті людей, внесли інфу в ЄРДР за 345-ю статтею «Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків», - написав він.

Сініцин вважає, що після цього буду негласні слідчі (розшукові) дії щодо нього та інших активістів. «Прогнозуємо, що це допити, обшуки, вилучення техніки, документів, цифрових носіїв, зовнішнє спостереження, прослуховування телефонів, місця перебування», - додав він.

Разом з тим волонтер стверджує, що в його публікації про грошову винагороду за персональні дані спецпризнаценців погроз немає.

Напередодні, 10 лютого, Сініцин опублікував пост, в якому пропонував всім бажаючим за 500 доларів повідомити персональні дані особи в цивільному, яка била лежачого активіста, а також по 50 доларів за ідентифікацію кожного зі спецпризначенців, які били учасників акції.