На полицях супермаркету на Рівненщині помітили пацюка / фото скріншот відео ТСН

Щура, який сидів на пакетах із молоком у супермаркеті, зафільмували покупці в Рівному. Коли підійшли до гризуна, він спробував утекти. Але невдало, бо йому притисло хвоста.

Читайте такожЩури скрізь: центр Києва переживає небачену навалу гризунів (відео)

20-секундне відео в мережі вже переглянули десятки тисяч користувачів. Серед них були й фахівці Держпродспоживслужби, які вже з'ясовують, що хвостатий гість робив посеред продуктового супермаркету, йдеться у сюжеті ТСН.

Працівники супермаркету цей випадок воліють не коментувати. Керівництво магазину журналісти на робочому місці не застали. Ситуацію прокоментували покупці.

«Вперше таке в магазині бачу. Я ніколи не помічала гіршої якості товарів. Може, в когось з сумки втік щур», - припускає покупець.

Одні очам своїм не вірять. Інші вже бачили ці кадри в соцмережах і тепер утримуються від купівлі тутешньої молочної продукції.

Відвідувачі з Держпродспоживслужби побачили в мережі кадри з хвостатим у головній ролі і прийшли подивитися, чи справді в супермаркеті водяться гризуни. Візит фахівців - не перевірка, адже проводять її лише після письмової заяви від споживачів. А її не було. Тож оглянути весь магазин зможуть лише, якщо в супермаркеті підуть на зустріч. У такому разі обіцяють розказати як боротися з гризунами, бо труїти їх тут не можна - небезпека для людей. 

«Тут мають бути лише механічні пастки і такі на сучасному етапі є липучки, тобто якщо гризун біжить, він прилипає», - каже керівник Рівненського міського управління ГУ Держпродспоживслужби Анатолій Сасовський.

Наразі супермаркету не загрожує ані штраф, ані закриття на час вилову щурів. Бо ще треба з’ясувати: пацюк - тутешній мешканець чи принесений гість.

Як повідомляв УНІАН, у центрі Києва хворий на сказ щур покусав жінку.