Аласанія прокоментував ситуацію / фото УНІАН

Тривалі та виснажливі перемовини (п'ять з половиною годин) між НСТУ та командою виконавиці MARUV принесли наступний результат: сторони згоди не дійшли, угоду підписано не буде.

Про це написав очільник Суспільного телебачення Зураб Аласанія в Facebook.

"НСТУ вважає, що цьогорічний Національний відбір до конкурсу Євробачення було проведено чесно. Але відбір викрив ще одну велику суспільну проблему, що лежить в політичній площині, а не в музичній: концертну діяльність багатьох артистів в країні-агресорі. І це викликало негативний резонанс у частині суспільства. І водночас — відстоювання результату, разом з відстоюванням такого права іншою частиною суспільства", - написав він.

Відео дня

Читайте такожMARUV не поїде на Євробачення-2019

Аласанія зазначив, що "завданням Суспільного мовника зовсім не є розкол суспільства".

"Саме для уникнення надмірної політизації конкурсу (що є й вимогою Євробачення) НСТУ прописало в Угоді умови (для всіх учасників), що сприяли б врегулюванню цього болючого питання. Зокрема: відмову представника України на міжнародному конкурсі від гастролей у РФ (три місяці після конкурсу). А також уважного ставлення щодо публічних висловлювань виконавця відносно територіальної цілісності України, або будь яких висловлювань, які можуть зашкодити Україні на міжнародному рівні (решта умов, щодо прав, приміром - це стандартні умови володаря конкурсу, Європейської Спілки Мовників). Саме НСТУ несе відповідальність за будь-який негативний прояв представника України на Євробаченні. Як в середині країни, так і назовні", - додав він.

При цьому Аласанія відзначив, що "не всі гарні українські виконавці готові бути гарними культурними дипломатами".

Також він повідомив, що перемовини із наступним кандидатом почнуться завтра зранку.