Роботи з будівництва першої черги розпочали у третьому кварталі 2018 року / facebook.com/ato.news

Начальник Центрального управління безпеки військової служби Збройних Сил України полковник Микола Швець заявив, що у ЗСУ планують завершити будівництво перших 35 захисних залізобетонних обсипних сховищ для зберігання ракет та боєприпасів до кінця року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Києві.

Читайте такожЗСУ прийняли на озброєння «Вільху» та розпочали переозброєння підрозділів на ПТРК «Стугна-П» та «Корсар»

Відео дня

За його словами, роботи з будівництва першої черги захисних залізобетонних обсипних сховищ для зберігання ракет та боєприпасів у кількості 35 одиниць були розпочаті у третьому кварталі 2018 року. Завершення будівництва цих сховищ буде здійснено вже до кінця поточного року.

«За виконанням заходів з будівництва ведеться постійний контроль. За результатами цього моніторингу, наприкінці 2018 року, було виявлено певні затримки у будівництві окремих об’єктів. Відтак, за несвоєчасно виконані роботи, нами були підготовлені та направлені до виконавців позовні заяви щодо стягнення штрафних санкцій. Ще одному виконавцю робіт направлено письмове повідомлення про намір розірвання державного контракту», - зазначив він.

Загалом, за словами Швеця, минулого року були розроблені проекти реконструкції технічних територій арсеналів та баз, на яких буде збудовано 136 захисних залізобетонних обсипних сховищ. Ці сховища будуть обладнані сучасними системами пожежогасіння, об’єктової охоронної сигналізації, відеоспостереження, системою раннього виявлення надзвичайних ситуацій та усім необхідним для безпечного зберігання ракет і боєприпасів.

«Провести реконструкцію технічних територій трьох арсеналів передбачається у три черги до кінця 2021 року. Вартість такої реконструкції становить 4,3 млрд грн. Крім того, на початку поточного року було сплановано проведення аналогічної реконструкції ще на трьох військових об’єктах зберігання боєзапасу. На даний час ведуться проектувальні роботи», - додав Швець.

За словами начальника Центрального управління безпеки військової служби ЗСУ, не менш важливим напрямком діяльності є забезпечення надійної охорони і оборони арсеналів, баз та складів зберігання ракет і боєприпасів. Для цього спланований відповідний фінансовий ресурс та розроблені проекти на обладнання до кінця 2019 року охоронних периметрів 37 потенційно небезпечних об'єктів зберігання ракет і боєприпасів, паливо-мастильних матеріалів та компонентів рідкого ракетного палива.

«Зазначені проекти передбачають встановлення огорожі нового типу, застосування передових технологій щодо обладнання периметровими технічними засобами охорони та відеоспостереження, які забезпечать своєчасне виявлення порушників та призведуть до мінімізації випадків скоєння терористичних актів. Вищезазначені системи забезпечують надійну охорону за різних кліматичних і погодних умов та у будь-який час доби», - зауважив він.