Олег Богачук, Цензор.НЕТ

У центрі Києва пройшла акція солідарності з білоруським народом, присвячена 101-річчю відновлення незалежності Білорусі.

Читайте такожЛукашенко зібрався балотуватися на шостий президентський термін

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Після акції на Майдані Незалежності учасники пішли на вулицю Грушевського, де вшанували пам'ять одного з перших Героїв Небесної Сотні, громадянина Білорусі, активіста Михайла Жизневського.

Активісти скандували "Живе Білорусь", "Слава Україні", "За вашу і нашу свободу".

Організатори акції - рух Солідарності "Разам" в Україні; Білоруський центр в Україні "Сябри"; Тактична група "Білорусь"; Міжнародний фонд "Волошка".

Як повідомляв УНІАН, у столиці Білорусі в неділю, 24 березня, проходила акція, присвячена 101-й річниці утворення Білоруської Народної Республіки (БНР).

Білоруська Народна Республіка (БНР) була проголошена в 1918 році групою діячів національного руху Білорусі. Як самостійна держава вона існувала до 1919 року. Згодом уряд БНР був змушений емігрувати.

Щорічно білоруська громадськість відзначає річницю утворення Білоруської Народної Республіки, яку також називають у країні Днем волі, 25 березня. Однак, оскільки в 2019 році ця дата випала на понеділок, було вирішено перенести святкування на вихідні.