У фігурантів цієї справи серйозні проблеми зі здоров'ям \ Фото УНІАН

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя виніс вирок фігурантам "справи Веджіє Кашка" Казиму Аметову, Асану Чапуху, Руслану Трубачу і Бекіру Дегерменджі.

Читайте такожВ окупованому Криму обвинувачені у "справі Веджіє Кашка" не визнали свою провину

Про це повідомляє громадське об'єднання "Кримська солідарність" у Facebook. Так, Трубача, Дегерменджі і Аметова "суд" засудив до 3 років умовно, з випробувальним терміном 3 роки, а Асана Чапуха - до 3,5 років умовно, з випробувальним терміном 3 роки.

Відео дня

Зазначається, що у захисту є 10 днів, щоб оскаржити вирок, а до розгляду апеляції фігуранти справи мають перебувати під домашнім арештом.

Як повідомляв УНІАН, 23 листопада 2017 року російські силовики затримали в Сімферополі кримських татар Аметова, Чапуха, Трубача і Дегерменджі. Їм інкримінують вимагання коштів у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана.

Під час затримання стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, пізніше жінка померла.

У фігурантів цієї справи серйозні проблеми зі здоров'ям. У Дегерменджі - хронічна астма, Чапух у СІЗО переніс мікроінсульт.

24 січня 2019 року "суд" змінив запобіжний захід фігурантам "справи Веджіє Кашка" на домашній арешт.

1 березня фігурантам "справи Веджіє Кашка" продовжили арешт до 7 травня.

12 квітня "Сімферопольський районний суд" зобов'язав громадянина Туреччини Юсуфа Айтана виплатити суму, яку він винен покійній Веджіє Кашка, а також оплатити витрати її внучки Аліє Кашка на судові збори.