Окупанти не відпускають затриманих кримських татар / фото УНІАН

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя залишив під вартою ще на два місяці фігурантів «справи Веджіє Кашка», захисники це рішення оскаржуватимуть у вищих інстанціях.

Про це повідомляє «Кримська правозахисна група» на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні в Київському районному суді м. Сімферополя відбулося судове засідання про продовження запобіжного заходу для чотирьох фігурантів «справи Веджіє Кашка». Засідання проходило в закритому режимі. Бекіра Дегерменджі, Асана Чапуха, Казіма Аметова і Руслана Трубача залишено під вартою ще на два місяці», - йдеться у повідомленні з посиланням на активіста Мусафіра Замана.

Відео дня

Читайте такожУ Криму через затримання татар померла ветеран кримськотатарського національного руху

Також наголошується, що інформацію про це підтвердили й адвокати активістів.

«Засідання проходило в закритому режимі під виглядом того, що слідчі турбуються про безпеку слухачів. Адвокати заявили, що рішення про закриття судового засідання мають намір оскаржувати окремо», - зазначили правозахисники.

Як повідомляв УНІАН, 23 листопада 2017 року у тимчасово окупованому Криму після обшуків були затримані кілька кримських татар, серед яких Дегерменджі. Всіх їх звинувачують у нібито вимаганні у громадянина Туреччини. Затриманих заарештовано на два місяці.

Після затримання російськими силовиками кримських татар у центрі Сімферополя, на 83-му році життя від пережитого стресу померла ветеран кримськотатарського руху Веджіє Кашка.