Керівник юридичного і консульського відділу посольства Німеччини в Україні Енса Краус-Массе взяв участь у марші «За різноманітність і проти дискримінації», який відбувся 17 травня в Херсоні.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, пан Енса Краус-Массе пройшов з учасниками ходи, пов'язавши на себе райдужний прапор – один із символів ЛГБТ-спільноти.

Відео дня

Марш, яким завершився третій Херсонський квір-форум, який був проведений на одній з центральних вулиць міста – вулиці Суворова. У ньому брали участь близько 50-ти осіб: представники ЛГБТ-інклюзивних та правозахисних організацій.

Читайте такожУкраїна посідає 35 місце з 49 по захисту прав ЛГБТ

За словами однієї з організаторів квір-форуму та маршу, керівника громадської організації «Інша», Марини Усманової, мета цих заходів – привернути увагу громадськості до нездорової ситуації, що виникла у зв'язку з прийнятим низкою місцевих рад, в тому числі й Херсонською міськрадою, зверненням. У ньому представників ЛГБТ-спільноти називають головною загрозою для інституту сім'ї.

«Насправді в українських сімей маса інших серйозних проблем, пов'язаних з низьким рівнем життя, відсталими медициною та освітою. Але людей чомусь хочуть від цього відвернути, переключивши їхню увагу на ЛГБТ», - сказала Марина Усманова.

Учасників ходи охороняли близько 150-ти співробітників поліції та бійців Національної гвардії. Під час заходу обійшлося без серйозних інцидентів. Тільки один з активістів партії «Національний корпус», який чергував в агітаційному наметі неподалік від місця проведення ходи, голосно висловлював своє обурення цим заходом. Але співробітники поліції не підпустили його до учасників ходи.

Після ходи ЛГБТ-активісти залишили місце проведення заходу на автобусі, який підігнали до фінішної точки ходи.

Як повідомляв УНІАН, 17 травня в Чернівцях противники ЛГБТ побилися з поліцейськими.