Свої дії зловмисник аргументував особистою неприязню / facebook.com/mvs.gov.ua

В Одесі затримано чоловіка, який облив нечистотами в Літньому театрі відому активістку Світлану Підпалу 7 травня.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, 32-річному одеситу оголосили про підозру в перешкоджанні професійній діяльності Підпалдї, яка також є журналістом.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Відео дня

У главку зазначили, що чоловік облив жінку нечистотами, а свої дії аргументує особистою неприязню.

«Представниця громадської організації вела відеозйомку на території Літнього театру, коли зловмисник вилив на неї відро з рідиною, заливши і відеокамеру», - заявили в главку.

Читайте такожНардепа Найєма облили лайном в Одесі (фото)

Співробітники Приморського відділу поліції в ході проведення оперативно-розшукових заходів встановили місцезнаходження правопорушника і затримали його.

Зараз слідчі проводять необхідні процесуальні заходи в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Сама Підпала заявила, що на впізнання до поліції її запросили минулого тижня. «Його звати Сергій Семеренко, він - з компанії «тітушок», під прикриттям яких було розпочато незаконні роботи в Літньому театрі Міського саду», - зазначила Підпала.

За її словами, на впізнанні чоловік посміхався і погрожував. Активістка зазначила, що не почувається в безпеці.

Жінка продовжує наполягати, що напад на неї пов'язаний з протестами проти реалізації благоустрою театру, який ряд активістів вважають сумнівним.

Він передбачає встановлення 5-метрових паль, прокладання каналізації та водопроводу, систему кондиціонування і опалення, зведення масивних металоконструкцій тощо.

Вона також додала, що справу, порушену за фактом нападу, перекваліфіковано з хуліганства на ст. 171 КК України - перешкоджання журналістській діяльності.

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада 2017 року в центрі Одеси відбулися зіткнення між правоохоронцями й активістами, які протестують у Міському саду проти забудови Літнього театру і вирубки в зв'язку з цим більш як 100 дерев. У поліції заявили, що в результаті зіткнень постраждало більш як 20 правоохоронців, серед яких тодішній начальник регіонального главку Дмитро Головін. Було відкрито кілька кримінальних проваджень.

У березні 2019 року влада Одеси заявила про створення в Літньому театрі 1 тис. глядацьких місць і т. д. Активісти заявили, що орендар театру - компанія «Солінг» - належить відомому бізнесмену Володимиру Галантернику, який зв'язаний з мером Одеси Геннадієм Трухановим і, що на цій території потрібен загальнодоступний парк, а не концертний майданчик з питними закладами.

Пізніше стало відомо, що СП «Солінг» подало в різні суди позови проти 13 активістів на 13 млн грн. Зокрема, компанія хоче стягнути по 1 млн грн з кожного активіста за нібито завдані матеріальні збитки. Серед відповідачів - активістка Світлана Підпала.

19 квітня затримали зловмисників, які облили нечистотами депутата ВР Мустафу Найєма, який приїхав до Одеси, щоб провести брифінг у Міському саду з приводу можливої забудови розташованого тут Літнього театру.

7 травня зловмисники облили лайном Підпалу, яка прийшла в театр, щоб бути присутньою під час огляду фахівцем КП «Міськзелентрест» дерев, які напередодні пересадили робітники. Громадські активісти вважають, що дерева викопали без дозволу на пересадку профільної організації.

За даним фактом було розпочато розслідування за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.