Поліція Одеси відкрила провадження за фактом нападу з фекаліями на місцеву активістку / фото facebook.com/mvs.gov.ua

Сьогодні в центрі Одеси зловмисники облили нечистотами активістку Світлану Підпалу, яка прийшла до Літнього театру, проти забудови якого виступають громадські активісти.

Як передає кореспондент УНІАН, радник начальника регіонального главку Нацполіції Руслан Форостяк написав у Facebook, що відповідна інформація надійшла до Приморського відділу поліції Одеси.

Читайте такожНа Одещині розшукують озброєного чоловіка, який підозрюється в нападі на поліцейських

Відео дня

«Надійшла інформація, що в районі Літнього театру активістку Світлану Підпалу невідомий облив фекаліями і нечистотами», - написав Форостяк.

За даним фактом розпочато розслідування за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

За словами керівника громадської організації «Зелений лист» Владислава Балінського, інцидент з активісткою може бути пов'язаний з протистоянням керівництву міста у зв'язку із запропонованою ним концепцією благоустрою території театру.

Активісти також стверджує, що люди, які облили Підпалу, отримали на це «добро» від мера Одеси Геннадія Труханова.

«Це конкретний приклад злагодженої роботи пропагандистської машини, і мер, якого звинувачують в корупції, вже опустився до відкритого протистояння з жителями Одеси», - акцентував Балінський.

Він нагадав, що раніше подібним чином облили нечистотами в Літньому театрі народного депутата Мустафу Найєма.

«Виходячи з того, що це - другий подібний інцидент, я розумію, що і щодо першого теж було дано «добро», - додав громадський активіст.

Читайте такожНа Полтавщині відомого журналіста облили фекаліями (фото)

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада 2017 року у центрі Одеси відбулися зіткнення між правоохоронцями та активістами, які протестують проти забудови Літнього театру, розміщеного у Міському саду, і вирубки у зв'язку з цим більш як 100 дерев. У поліції заявили, що в результаті зіткнень постраждало більше 20 правоохоронців, у числі яких на той час начальник регіонального главку Дмитро Головін. Було відкрито кілька кримінальних проваджень.

На початку березня 2019 року влада Одеси заявила про створення в Літньому театрі 1 тис. глядацьких місць тощо. Активісти заявили, що орендар театру - компанія «Солинг» - належить відомому бізнесмену Володимиру Галантерніку, який пов'язаний з мером Одеси Геннадієм Трухановим і, що на даній території має бути загальнодоступний парк, а не концертний майданчик з торговельними закладами.

Читайте такожПід Кабміном депутата облили фекаліями (відео)

Пізніше стало відомо, що СП «Солинг» подала до різних судів позови проти 13 активістів на 13 млн грн. Зокрема, компанія хоче стягнути по 1 млн грн з кожного активіста за нібито завдані матеріальні збитки. У числі відповідачів - активістка Світлана Підпала, голова Одеської обласної організації партії «Сила людей» Ігор Бичков, представник «Демократичного альянсу» Юрій Дьяченко, громадські активісти Геворг Еганян, Олексій Костржицький та інші.

19 квітня були затримані двоє зловмисників, які облили нечистотами народного депутата Мустафу Найєма, який приїхав до Одеси, щоб провести брифінг у Міському саду з приводу можливої забудови розташованого тут Літнього театру.