Намет на площі Свободи підпалили 20 травня / фото Катерина Яресько, Depo

У Харкові затримано чоловіка, підозрюваного у підпалі волонтерського намету на площі Свободи 20 травня поточного року.

Як інформує Відділ комунікації поліції Харківської області, зловмисником виявився місцевий мешканець 1985 року народження, раніше неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів.

Читайте такожНамет у Харкові стоятиме: апеляційний суд не задовольнив скаргу міськради

Відео дня

Наразі він затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правопорушнику оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв УНІАН, міська влада Харкова має намір знести встановлений на площі Свободи у вересні 2014 року намет «Все для перемоги». Приводом для демонтажу стала зареєстрована 8 травня на сайті Харківської міськради петиція з вимогою прибрати намет із площі.

Мер Харкова Геннадій Кернес закликав підтримати петицію. Він заявив, що намет встановлено незаконно. 9 травня ця петиція набрала понад 5 тис. підписів.

Погоджувальна комісія Харківської міськради, розглянувши звернення про проведення безстрокового мирного зібрання з використанням намету «Все для перемоги» на площі Свободи, рекомендувала перенести його на площу Захисників України. Однак через відмову активістів це зробити міськрада подала позов до Харківського окружного адмінісуду про обмеження права на мирне зібрання із використанням намету на майдані Свободи. 18 травня вказаний суд не задовольнив позов міськради.

20 травня намет підпалили.