Зеленський вказав на застарілі закони / фото УНІАН

Під час зустрічі з представниками бізнесу в Києві президент України Володимир Зеленський заявив, що Кодекс законів про працю безнадійно застарів, а Житловий кодекс він назвав "трешем".

Читайте також"Перемога": у Зеленського прокоментували рішення КСУ щодо розпуску Ради

"Безнадійно застарілий Кодекс законів про працю. Він був створений в 1971 році, коли усіма підприємствами володіла держава, і фактично він мав захистити працівника державного заводу від свавілля радянського чиновника. Зараз, у ХХІ столітті, ми пропонуємо ті самі правила для підприємців, для офісів іноземних та інноваційних компаній, і не дивно, що вони не хочуть їх приймати", - сказав він.

Відео дня

Зеленський також зазначив, що і Житловий кодекс застарів.

"Я хочу процитувати вам ще один кодекс, він починається такими словами: "В результаті перемоги Великої жовтневої соціалістичної революції в нашій країні було створено необхідні умови для вирішення проблем ... Втілюючи в життя ленінські ідеї ... Радянська держава послідовно реалізує розроблену Комуністичною партією програму житлового будівництва". Як вам?" - запитав президент.

"Зараз 2019 рік і досі діє український закон, який регулює житлові відносини, вибачте, це треш, і це має піти в історію", - сказав Зеленський.

Довідка УНІАН. КЗпП України (Кодекс законів про працю) регулює трудові відносини всіх працівників, він був прийнятий у 1971 році.