На частину вулиці Інститутської наклали арешт / фото УНІАН

Київський апеляційний суд сьогодні скасував ухвалу Печерського районного суду міста Києва, якою прокурорам Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури було відмовлено у накладенні арешту на частину вулиці Інститутської.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив прокурор Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Атаманчук.

"Суд скасував ухвалу Печерського райсуду та постановив нову, якою наклав арешт на частину вулиці Інститутської до завершення слідчих ді на ній", - сказав він.

Відео дня

Читайте також"Погром": Музей революції гідності розкритикував активістів за знесення паркану на Інститутській

Як повідомляв УНІАН, у січні вздовж алеї Героїв Небесної сотні на вулиці Інститутській було встановлено паркан для підготовки до будівництва Музею Революції гідності.

Адвокати потерпілих у справі екс-"беркутівців", обвинувачених у масових розстрілах учасників Революції гідності, заявляли, що розпочинати будь-які роботи, в тому числі й з облаштування будмайданчика, до завершення слідчих експериментів не можна.

Суди вже декілька разів відмовляли Управлінню спецрозслідувань ГПУ у накладені арешту на частину території вул. Інститутської, востаннє – 8 квітня.

13 травня розпочалися підготовчі будівельні роботи в нижній частині вулиці Інститутської. На одному з місць проведення слідчих дій за допомогою трактора було знято близько 100 кв. м бруківки. Через протести громадськості будівельні роботи були призупинені.

Читайте такожВ Музеї Революції гідності пообіцяли не продовжувати будівництво без узгодження зі слідчими ГПУ

На брифінгу на будівельному майданчику міністр культури Євген Нищук та генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції гідності Ігорь Пошивайло повідомили, що отримали листа від заступника генерального прокурора Анжели Стрижевської про те, що слідчі експерименти в рамках розслідування справ Майдану в нижній частині Інститутської завершено, а відтак там можна розпочинати будівельні роботи.

Водночас начальник Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що слідчі експерименти там ще не завершено, оскільки до управління продовжують надходити клопотання потерпілих щодо проведення додаткових слідчих дій, у задоволенні яких відмовити не можна.

Також Горбатюк повідомив, що в Музеї Революції гідності пообіцяли не проводити будівельні роботи без узгодження зі слідчими управління.