Харківську поліцію зобов'язали поновити кримінальне провадження щодо експертів у справі про ДТП на Сумської / Фото NewsRoom

Київський районний суд Харкова скасував постанову слідчого про закриття кримінального провадження проти експертів Харківського НДІ судових експертиз ім. Бокаріуса у справі про смертельну ДТП на вул. Сумській за участю Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Читайте такожЖурналісти розповіли про життя Зайцевої у СІЗО (фото, відео)

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив захисник Дронова Сергій Перепелиця.

Відео дня

"Вкотре судом скасовано постанову слідчого про закриття кримінального провадження щодо висновків проведених експертиз у ХНДІСЕ ім. Бокаріуса", – написав він.

Перепелиця також опублікував фото судової постанови від 24 червня.

facebook.com

Нагадаємо, на початку червня слідче управління Головного управління Національної поліції у Харківській області винесло постанову про закриття кримінального провадження щодо працівників науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Бокаріуса, які проводили автотехнічні дослідження у справі за обвинуваченням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова у скоєнні смертельної ДТП на вулиці Сумській в Харкові в жовтні 2017 року.

Довідка УНІАН. 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого перебував 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. Внаслідок ДТП на місці загинули п'ятеро людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років кожного. Захисники Зайцевої та Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду.