СБУ не має офіційної інформації щодо названих полонених / фото УНІАН

Служба безпеки України не має офіційної інформації стосовно осіб, яких бойовики збираються повернути на неокуповану територію.

Читайте такожЗеленський порадив журналістам спитати Медведчука, чому він зустрівся з бойовиками "тільки під вибори"

Про це СБУ повідомляє у Facebook.

Відео дня

"Разом з тим ми готові до зустрічі на рідній землі всіх українців, які перебували у полоні бойовиків і вважаємо це позитивом", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, голова політради партії "Опозиційний блок - За життя" Віктор Медведчук заявив, що сьогодні в Мінську провів прямі переговори з ватажками бойовиків із метою звільнення чотирьох українських військовополонених.

Раніше сьогодні, 27 червня, російські ЗМІ написали, що завтра в Мінську бойовики передадуть Медведчуку чотирьох полонених українців.

Соратник Медведчука Вадим Рабинович назвав їхні імена.

За словами Рабиновича, бойовики мають намір звільнити Едуарда Міхєєва, якого бойовики "ЛНР" затримали в 2017 році і незаконно засудили до 12 років позбавлення волі, а також трьох військовослужбовців ЗСУ: Якова Веремейчика, взятого бойовиками "ЛНР" в полон 25 травня 2018 року, Дмитра Великого, взятого в полон 11 вересня 2016 року і засудженого до 15 років позбавлення волі, Максима Горяїнова, взятого бойовиками "ДНР" у полон 22 травня 2019 року і незаконно засудженого до 15 років позбавлення волі.