17 червня "скляним" пішохідним мостом у Києві проїхав Mercedes / фото Діма Макагон /Facebook

На водія автомобіля, який 17 червня заїхав на пішохідно-велосипедний міст над Володимирським узвозом в Києві, накладено штраф у 765 гривень.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці патрульної поліції Києва у Facebook.

Як повідомили в поліції, в рамках розслідування адміністративної справи про порушення правил дорожнього руху було встановлено особу водія - ним виявився 25-річний житель Києва.

Відео дня

На запрошення до управління поліції взяти участь у розгляді його справи він не з’явився, також проігнорував і повторне запрошення.

З огляду на це патрульні склали постанову за вчинення чоловіком двох адмінпорушень, зокрема, за ч. 4 ст. 126 Кодексу про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування, або не пред’явила їх для перевірки), а також за ч. 1 ст. 122, яка передбачає відповідальність за рух тротуарами чи пішохідними доріжками. Санкція ст. 126 – штраф у розмірі 510 грн, ст. 122 – 255 грн.

Таким чином, водій, що їздив новозбудованим мостом, повинен буде заплатити штраф у сумі 765 грн.

Читайте такожУчасниця скандальної поїздки на Mercedes "скляним" мостом у Києві прокоментувала витівку (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, 25 травня мер Києва Віталій Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів і привітав киян із Днем Києва. Міст побудований із бетону та скла, його довжина становить майже 212 метрів. Вартість будівництва мосту - 275 млн грн.

17 червня "скляним" пішохідним мостом у Києві проїхав Mercedes, за кермом якого перебував водій 1993 року народження. Авто було виявлено пізніше у підземному паркінгу на Печерську.

30 червня близько 5-ї години ранку інспектори, які патрулювали пішохідний міст, затримали п’яного водія автомобіля SsangYong, який проїхав по газону та намагався заїхати на пішохідний міст.