Начальник поліції Дніпропетровщини відреагував на скандал / фото УНІАН

Начальник Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області Віталій Глуховеря заявив, що готовий надати будь-яку інформацію для розслідування інциденту із затриманням патрульних, які зупинили його автомобіль.

Читайте такожПродовження скандалу з КОРДом в Дніпрі: справою генерала Глуховері може зайнятися його син, який очолює ціле управління в ДБР

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Я готовий надати будь-яку інформацію для проведення об’єктивного розслідування цього інциденту», - зазначив він.

«Коли це сталось особисто вислухав сторони конфлікту та був готовий для прийняття рішення про притягнення до відповідальності винного. Однак мене запевнили про вирішення конфлікту. Наразі надам свідчення та пояснення по цій справі слідчим. Вважаю справою честі розібратись в ситуації!» - додав Глуховеря.

Як повідомляв УНІАН, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.

За даними ДБР, 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху; за кермом автомобіля перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Під час спілкування з патрульними водій, ймовірно, зателефонував своєму керівнику - після дзвінка на місце інциденту прибули працівники спецпідрозділу «КОРД» та затримали патрульних поліцейських.

27 липня президент Володимир Зеленський поставив вимогу до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негайно звільнити Глуховерю.