Суддю Чауса зустріли на прогулянці в Кишиневі / Facebook, Анатол Матасару

У мережі з'явилося відео, на якому український суддя-втікач Микола Чаус прогулюється Кишиневом у супроводі охорони.

Читайте такожЗеленський і прем'єр Молдови обговорили екстрадицію судді-"баночника" Чауса

Відповідне відео опублікував у соцмережах молдавський журналіст Анатол Матасару.

На Youtube-каналі Матасару (Anatol Matasaru) стверджується, що Чаус був захоплений журналістами зненацька під час розмови мобільним телефоном на вулиці. Його супроводжував охоронець.

Коли суддя побачив, що його знімає журналіст, різко розвернувся і пішов в іншу сторону. На запитання кореспондента він відповідати не став.

Як повідомляв УНІАН, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Чауса при отриманні хабара в 150 тис. дол. (понад 3,7 млн грн) за винесення вироку на користь підсудних. Він тримав гроші у скляній банці.

6 вересня 2016 року Верховна Рада дала згоду на затримання судді і притягнення його до кримінальної відповідальності. Однак Чаус, скориставшись суддівським правовим імунітетом, покинув територію України. Він був оголошений в розшук.

Пізніше Чаус був затриманий за екстрадиційним запитом України в Молдові. 6 жовтня 2016 року Комісія з проблем громадян та надання політичного притулку при президентові Молдови відхилила запит Чауса про надання йому політичного притулку.

28 листопада 2017 року Вища рада правосуддя прийняв рішення про звільнення Чауса з посади судді Дніпровського райсуду Києва.