У Харківському апеляційному суді 14 серпня розпочався розгляд скарг Олени Зайцевої та Геннадія Дронова, засуджених у справі про ДТП на Сумській у жовтні 2017 року із шістьма жертвами.

До зали суду доставили обох фігурантів – Дронова, інтереси якого захищає адвокат Сергій Перепелиця, і Зайцеву з її захистом — Юлією Плетньовою.

Відео дня

Захист Зайцевої попросив для неї п'ять років умовно, хоча до цього вона повністю визнала свою вину, а адвокат Дронова — скасувати йому вирок.

Читайте такожКривава аварія у Харкові із шістьма жертвами: у Дронова нікого заяву в суді

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов.

Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суду Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному.

Зайцева, її захисник Юлія Плетньова та адвокат Дронова Сергій Перепелиця подали апеляційні скарги на вирок суду.