Кольченко назвав примусові роботи «одним з можливих кроків до адаптації в суспільстві» / wikipedia.org

Суд міста Копейськ Челябінської області відмовив українському політв'язню Олександру Кольченку у клопотання про переведення на виправні роботи замість ув'язнення в колонії.

Про це повідомляє «Громадське».

Виїзний суд в колонії №6 в Копейську аргументував свою відмову тим, що за Кольченком числяться порушення режиму та стягнення.

Відео дня

Читайте такожМати Кольченка вп’яте відвідала сина в російській колонії

Кольченко просив перевести його на виправні роботи замість ув'язнення через необхідність забезпечувати непрацюючу матір та проблеми зі своїм здоров’ям.

«В силу віку, вона дуже потребує моєї моральної, фізичної та - що важливо - матеріальної допомоги. Я молодий і працездатний. Я хочу і можу і продовжувати подальше навчання і працювати. Я не боюся фізичного праці. Замість того, щоб жити за рахунок платників податків, я міг би себе утримувати», - наголосив політв’язень.

Кольченко назвав примусові роботи «одним з можливих кроків до адаптації в суспільстві».

Довідка УНІАН. Активіста Кольченка разом із режисером Олегом Сенцовим затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.