Аділова перевели в камеру з прийнятними умовами / фото facebook.com/crimeansolidarity

Фігурант другої сімферопольської групи у "справі Хізб ут-Тахрір" Білял Аділов припинив сухе голодування, яке він розпочав 20 серпня через погані умови тримання у Ростовському СІЗО-1.

Про це журналіст Антон Наумлюк повідомив у Facebook, посилаючись на адвоката українця Людмилу Тюренкову, яка відвідала Аділова в ізоляторі.

Читайте такожФігурант "справи Хізб ут-Тахрір" оголосив голодування через нелюдські умови в російському СІЗО

Відео дня

«Білял Аділов, який оголошував сухе голодування у зв'язку з умовами перебування в СІЗО №1 Ростова-на-Дону, припинив голодування у зв'язку з виконанням його вимог: Аділова перевели в камеру з прийнятними умовами», - написав Наумлюк.

За даними адвоката, Аділов почувається краще, але захворювання органів дихання, через які він задихався і не міг перебувати в камері, потребує медичного втручання.

Тюренкова заявила, що має намір домогтися повного медичного обстеження та якісного лікування свого підзахисного.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня в окупованому Криму пройшли обшуки в десятках будинків кримських татар, зокрема активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність».

27-29 березня російськими силовиками були затримані 24 кримських татарина, з них троє перебували в Ростові-на-Дону. Татар, затриманих у Криму, після рішення підконтрольного Кремлю сімферопольського суду про їхній арешт вивезли до РФ.

Стосовно затриманих порушено справи за ст. 205.5 Кримінального кодексу РФ (організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації). Зокрема, їх звинувачують в участі в організації «Хізб ут-Тахрір».

Запобіжні заходи їм продовжені до 14-15 листопада.