Абромавичус пояснив своє призначення на посаду гендиректора концерну / фото УНІАН

Конкурс з відбору генерального директора державного концерну «Укроборонпром» буде оголошено до кінця цього року.

Як повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», про це заявив генеральний директор концерну Айварас Абромавичус, який сьогодні офіційно приступив до виконання своїх обов’язків.

Читайте такожРосійського шпигуна, який працював в "Укроборонпромі", засудили до 9 років позбавлення волі

Відео дня

«І президент, і я, і всі члени наглядової ради концерну залишаємося прихильниками конкурсного відбору генерального директора «Укроборонпрому». Це наша амбіція і вона буде втілена в життя. Конкурс буде оголошено до кінця року», – заявив Абромавичус.

За його словами, за три неповних місяці роботи наглядова рада встигла сформувати номінаційну комісію, провести за участю міжнародних консультантів десятки співбесід і відібрати декількох претендентів на посаду генерального директора концерну, якого вперше в історії повинні були обрати на конкурсній основі, а не шляхом політичних домовленостей.

«Але поки тривала процедура спецперевірки кандидатів, у концерні почали відбуватися речі, що могли мати негативні наслідки для національної безпеки країни», – зазначає новообраний генеральний директор.

Абромавичус уточнив, що без погодження з наглядовою радою переписувалися статути підприємств-учасників концерну, у ЗМІ почали з’являтися витоки таємних контрактів, до яких не мали доступу навіть члени наглядової ради, а на самих підприємствах колишнім керівництвом була створена атмосфера нездорової конкуренції та боротьби за посади.

«Нам почали надходити негативні сигнали від наших контрагентів та міжнародних партнерів. Все це загрожувало суттєвими репутаційними втратами як самого концерну, так і держави, чого ми допустити не могли. Зрештою спільно з президентом ми дійшли однакового висновку про необхідність очолити концерн та увійти в його операційну роботу», – пояснив своє призначення на посаду Абромавичус.

Насамперед в ролі генерального директора він вважає необхідним стабілізувати щоденну роботу концерну, запустити процес фінансового аудиту та здійснити кадрові ротації серед ТОП-менеджменту концерну та підприємств, що входять до «Укроборонпрому».

Як повідомляв УНІАН, 30 серпня президент Володимир Зеленський призначив Абромавичуса генеральним директором концерну «Укроборонпром».