Сенцов поїхав з лікарні / фото ТСН

Український режисер Олег Сенцов, який сьогодні повернувся до України після понад п’яти років утримання в російських застінках, поїхав з лікарні "Феофанія".

Читайте такожДо лікарні "Феофанія" привезли 11 звільнених українців (фото, відео)

Всіх цивільних звільнених з полону привезли саме до цього медзакладу, проте кілька з них сказали, що почуваються добре і хочуть провести першу ніч на волі з близькими за межами будь-яких держзакладів, передає ТСН.

Відео дня

Сенцов поїхав у супроводі доньки та близьких, на запитання журналістів відповідати не став, але пообіцяв, що "скоро буде активним у Facebook". 

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Сенцова в Криму навесні 2014 року, потім його вивезли до Росії. В серпні 2015 року режисера засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів партійних офісів.

Сенцов відбував строк у колонії «Білий ведмідь» на Ямалі.

Сьогодні, 7 вересня, в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулись 24 українські військовополонені моряки та 11 політв’язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.