Володимир Цемах / REUTERS

Донька бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха, підозрюваного у справі про катастрофу малазійського лайнера MH17 над Донбасом, повідомила, що повертається з батьком "додому".

Про це пишуть Новини Донбасу.

Пост у мережі "Вконтакте" вона підписала: "Ну що, є в житті щастя, є справедливість, є хороші люди! Тепер трохи легше жити. Ура, дорогі мої. Їдемо додому!".

Відео дня

В запису не уточнюється, куди саме донька і батько прямують додому. Згідно з інформацією ЗМІ, в кінці червня Цемаха затримали вдома у підконтрольному угрупованню "ДНР" місті Сніжне, де жила його донька.

До повідомлення про зустрічі з батьком Цемах опублікувала фото автобуса "Донецьк-Москва" і пост, в якому називає Москву "великим стольним градом нашої великої батьківщини".

Читайте такожПраворуч МН17: бойовик Цемах зі свідка ставши підозрюваним

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки і 11 політв'язнів.

Водночас до РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень, серед них - і колишній зенітник "ДНР" Цемах.

СБУ затримала Цемаха наприкінці червня у місті Сніжному на тимчасово окупованій території Донецької області у зв'язку зі справою про катастрофу малайзійського літака "Боїнг-777" рейсу MH17.

Дослідники міжнародної групи розслідувачів Bellingcat припускають, що Цемах причетний до збиття «Боїнга» і був свідком тих подій.

Українські правоохоронці підозрювали Цемаха в участі у діяльності «ДНР» та в організації теракту, внаслідок якого загинули четверо українських військових.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що європейські правоохоронці перед обміном провели з Цемахом необхідні слідчі дії. Також він зазначив, що обмін утримуваними особами з РФ міг зірватися через Цемаха.