"Суд" задовольнив клопотання адвоката Бекірова / Скріншот - Facebook, Телеканал ATR

Підконтрольний Кремлю так званий «Центральний районний суд Сімферополя» на 7 жовтня переніс засідання у справі кримськотатарського активіста Едема Бекірова в зв'язку з його лікуванням.

Про це в коментарі громадському об'єднанню "Кримська солідарність" повідомив адвокат Іслям Веліляєв.

"Мною була представлена відповідь з клінічної лікарні Феофанія м.Києва, де зараз перебуває Бекіров. «Суд» задовольнив подане мною клопотання, переніс засідання на 7 жовтня на 9.30", - сказав Веліляєв.

Відео дня

Читайте такожОкупаційний "суд" у Сімферополі продовжує розглядати справу звільненого з полону Бекірова

За його словами, через те, що терміни реабілітації Бекірова не встановлені, сторона захисту зобов'язується інформувати "суд" про те, чи зможе Бекіров з'явитися на засідання і брати участь у процесі особисто.

"Процес триває, судове слідство не закінчилося", - зазначив адвокат.

Як повідомляв УНІАН 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінкордоні з окупованим Кримом. Його звинуватили в зберіганні, поширенні та транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових набоїв.

У Бекірова ампутована нога, він хворий на цукровий діабет, переніс інфаркт і операцію на серці.

12 червня ФСБ РФ завершила слідство у справі Бекірова. Він не визнав вину і повністю підтвердив свої показання, дані під час слідства, а також уточнив по годинах і по датах, з ким і де перебував тоді, коли нібито "передавав вибухівку і боєприпаси".

27 серпня так званий "Центральний райсуд Сімферополя" змінив запобіжний захід Бекірову - відпустив із СІЗО під зобов'язання явки до суду.

7 вересня в рамках обміну утримуваними особами Бекіров повернувся в Україну.

10 вересня в Києві Бекірову зробили операцію на серці.