Марш рівності відмежували рядом автобусів та кордоном правоохоронців / фото: hromadske

У центрі Харкова пройшли одночасно Марш рівності - за права представників ЛГБТ-спільноти, а також Марш за традиційні цінності.

Як повідомляє Нromadske, обидва марші стартували на Майдані свободи.

Читайте такожЗахід "ХарківПрайду" хотіли зірвати - облили зеленкою Олеся Донія (фото, відео)

Відео дня

Учасників Маршу рівності відмежували рядом автобусів та кордоном правоохоронців. Водночас, кілька противниць Маршу рівності лягли на землю перед колоною учасників «ХарківПрайду», однак учасники цього маршу просто обійшли їх і попрямували далі.

Через деякий час після старту маршів учасники ходи за традиційні цінності почали кидати в учасників Маршу рівності яйця.

У кінцевій точці Маршу рівності від учасників альтернативної акції їх відділяє кордон силовиків. Також громадський порядок охороняють нацгвардійці.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що міська рада має намір звернутися до суду з проханням обмежити проведення Маршу рівності, призначеного на 15 вересня.

9 вересня організатори Маршу повідомили, що міськрада не звертатиметься до суду з вимогою заборонити проведення заходу.

Начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Валерій Сокуренко вчора заявив, що до охорони порядку у Харкові під час Маршу рівності передбачалось залучити майже 2,5 тис. поліцейських, а також військовослужбовців Нацгвардії та курсантів університету внутрішніх справ. Очікувалось, що у Марші рівності за права представників ЛГБТ-спільноти візьмуть участь близько 1,5 тис. осіб.

За його словами, у Марші рівності у Харкові братимуть участь гості міста з інших регіонів держави, представники міжнародних організацій, дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав в Україні.